Ontzorgen bij overstappen

feb 17, 2021 | Blogs

Een relatie tussen een ondernemer en zijn of haar accountant is er vaak een van de lange termijn. Toch is het niet altijd te vermijden dat een ondernemer overstapt naar een andere accountant.

Daar kunnen diverse redenen voor zijn. Dat kan bijvoorbeeld (verhoging van) de tarieven zijn, of het feit dat de accountant besluit een andere richting te kiezen die niet meer aansluit bij de wensen van de ondernemer. Maar de belangrijkste reden is misschien nog wel het moment waarop de ‘klik’ verdwijnt of ontbreekt. Uit onderzoek is gebleken dat (persoonlijke) aandacht en betrokkenheid belangrijke redenen voor een ondernemer zijn om klant te blijven bij een accountantskantoor. Als die aandacht en betrokkenheid vermindert, kan de ondernemer een overstap naar een andere accountant overwegen.

Oriënteren
Maar als ondernemer ga je bij het overstappen naar een andere accountant niet over één nacht ijs. Dinkelberg & Kuipers merkt bij haar nieuwe klanten dat zij vaak al langer rondliepen met de gedachte om over te stappen. Men ziet echter een hoop bezwaren tegen overstappen, waarvan de administratieve rompslomp die een wisseling van accountant met zich meebrengt er één van is.

Ook het oriënteren op een nieuwe accountant is een lastige voor veel ondernemers. Want waar selecteer je op? En hoe vind je de accountant die bij je past in het huidige aanbod? Wellicht een open deur, maar uiterst effectief én betrouwbaar is het informeren bij familie, vrienden en/of collega-ondernemers naar hun ervaringen met de huidige accountant. Zij zullen jou immers niets aan bevelen waar ze zelf niet tevreden over zijn. Ook het overgrote deel van de nieuwe klanten van Dinkelberg & Kuipers komt binnen via een bestaande klant.

Overstappen
Wanneer het besluit om over te stappen eenmaal is genomen is het zaak om goede afspraken te maken met zowel de voormalig als nieuwe accountant. Dinkelberg & Kuipers accountants en adviseurs regelt de overstap samen met u. Zo kunt u het aan ons overlaten om alle relevante gegevens (jaarrekening, aangiften en specificaties) op te vragen bij de voormalig accountant, die conform de beroepsregels verplicht is deze gegevens te verstrekken. Ook vragen wij bij de Belastingdienst kopieaanslagen op. Wanneer wij tevens de loonadministratie voor uw werknemers gaan uitvoeren, kunt u ervan uit gaan dat zij tijdig hun loon(stroken) ontvangen. Zij zullen van de overstap niets merken.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het overstappen van accountant? Neem vrijblijvend contact met ons op met vragen over dit onderwerp.

Dinkelberg en Kuipers