Fiscaal

Home » Fiscaal

Fiscaal advies

Krijg professioneel advies

Meer informatie

Persoonlijk financieel plan

Wilt u een persoonlijk financieel plan?

Meer informatie

Innovatiebox

Begeleiding van begin tot eind

Meer informatie

Fiscaal advies

Sommige (financiële) vraagstukken vragen om fiscaal advies. Denk aan een auto van de zaak, internationaal zaken doen, subsidies, etc. Wij hebben een team van juristen en fiscalisten in huis die u hierbij kunnen adviseren. Dat doen ze gevraagd, maar ook ongevraagd. Want de belastingwetgeving verandert continue. Mocht er iets wijzigen wat consequenties kan hebben voor u, zowel zakelijk als privé, dan hoort u dat van ons. Dát kenmerkt de proactieve advisering waar Dinkelberg & Kuipers voor staat. Andersom kan het ook zo zijn dat (bedrijfs)beslissingen fiscale, administratieve en/of financiële gevolgen kunnen hebben, die u niet direct overziet. Wij helpen u graag bij het analyseren hiervan en hoe dit zo fiscaal gunstig mogelijk voor uw onderneming kan uitpakken.

Benieuwd naar waar we u mee kunnen helpen?

Neem contact op!

Info of afspraak?

Neem contact op met Erwin voor een toekomstgericht gesprek

Mail Erwin

Persoonlijk financieel plan

Waarschijnlijk droomt u er ook weleens van hoe het zou zijn als u eerder kunt stoppen met werken. Hoe weet u of dit een haalbare gedachte is? Een persoonlijk financieel plan kan u hierbij helpen. Hiermee wordt in kaart gebracht hoeveel geld nodig is om iemands wensen en dromen te vervullen. Maar ook verdrietige gebeurtenissen als overlijden brengen veranderingen in een financiële situatie met zich mee. Hoe staat u of uw eventuele partner er dan voor? Allemaal momenten waar iedereen wel eens bij stilstaat, maar waarvan nog te weinig gerealiseerd wordt wat de invloed van deze gebeurtenissen op inkomen en vermogen is.

Benieuwd naar waar we u mee kunnen helpen?

Neem contact op!

Info of afspraak?

Neem contact op met Hanneke voor een toekomstgericht gesprek

Mail Hanneke

Innovatiebox; Begeleiding van begin tot eind

Innovatiebox; Begeleiding van begin tot eind

De innovatiebox is een fiscale regeling bedoeld om innovatief onderzoek te stimuleren. Winsten behaald met de innovatieve activiteiten worden belast tegen 9% in plaats van het algemeen geldende tarief.

Verschil in overeenkomst

De innovatiebox is te onderscheiden in de forfaitaire regeling en een vaststellingsovereenkomst. Bij de forfaitaire regeling geldt een maximum van 25% van de winst / €25.000. Deze regeling kan 3 jaar gebruikt worden. Het voordeel is kleiner, maar er is geen vooroverleg met de Belastingdienst nodig.

Bij een vaststellingsovereenkomst wordt een afspraak op maat gemaakt, waarbij de maxima van de forfaitaire regeling worden losgelaten. Daarnaast geldt de afspraak vaak langer dan 3 jaar. Voor een vaststellingsovereenkomst is een traject van vooroverleg met de Belastingdienst noodzakelijk.


Begeleiding innovatiebox trajecten

Wij kunnen een innovatiebox traject van begin (kom ik in aanmerking?) tot eind (een passende vaststellingsovereenkomst met bijbehorende berekeningen) begeleiden. Ook kunnen wij ondersteunen in het verlengen van een bestaande afspraak, advisering naar toepassing van de innovatiebox toe en het opstellen van de benodigde berekeningen.

Benieuwd naar waar we u mee kunnen helpen?

Neem contact op!

Info of afspraak?

Neem contact op met Nina voor een toekomstgericht gesprek

Mail Nina

Dinkelberg en Kuipers